Search
Close this search box.

Kazlų Rūdos „Kazlų Rūda“ pranoko turnyrinės lentelės kaimynus, „Pozityvūs“ komandą

Po pirmo kluptelėjimo šiame sezone Prienuose, vėl į pergalių kelią sugrįžo KAFF III lygos lyderiai Kazlų Rūdos „Kazlų Rūda“ komanda. Sekmadienį Dariaus Gabuževičiaus treniruojami futbolininkai savoje aikštėje įrodė pranašumą rungtyniaudami prieš dabartinę turnyrinės lentelės kaimynę, Prienų rajono „Pozityvūs“ vienuolikę. Nors aikštės šeimininkų komandoje nebuvo rezultatyviausio futbolininko Igno Raštučio, įvarčių mušimo funkciją perėmė komandos draugai. „Pozityvūs“ įveikti rezultatu 4:0 (1:0). Kazlų Rūdos komandoje pasižymėjo Justas Paškauskas, Paulius Kuconis, Tomas Raštutis ir Jonas Blažys. Iki finišo tiesiosios likus dar trims rungtynėms, jei žvelgsime į žemiau Kazlų Rūdos komandos esančių varžovų potencialą, šiuo metu lyderiai nuo galimo artimiausio persekiotojo turi bent šešių taškų pranašumą. Taigi, iki praėjusio sezono pasiekimo pakartojimo „Kazlų Rūda“ komandai trūksta labai nedaug…

Na, o grįžtant į rungtynes su „Pozityvūs“ ekipa, tai didelės įžangos, žvalgybos ar super atsargaus žaidimo nebuvo. Jau 6-ąją rungtynių minutę į Prienų rajono komandos vartus krito pirmasis įvartis. Tuo metu varžovams buvo užfiksuota pražanga baudos aikštės prieigose ir kamuolį tiksliai į „Pozityvūs“ vartų tinklą nuo jos atžymos pasiuntė galingu smūgiu Justas Paškauskas – 1:0. Aikštės šeimininkai netrukus galėjo ir padvigubinti persvarą, kuomet 9-ąją  minutę vėl lankantis svečių baudos aikštėje, kamuolys patogiai buvo atšokęs prie J.Blažio kojų. Deja, jo smūgiuotą kamuolį varžovų vartininkas T.Mažintas atrėmė. Po poros minučių vėl tas pats Kazlų Rūdos komandos futbolininkas atidūręs su kamuoliu atakos smaigalyje galėjo pasižymėti, tačiau paskutinę akimirką sudvejojo, ar smūgiuoti kamuolį, ir vietoj šio veiksmo pasirinko perdavimą atgal komandos draugui, todėl svečiai potencialaus įvarčio išvengė.

Savų argumentų puolime surado ir „Pozityvūs“ futbolininkai, kurie prie Kazlų Rūdos vartų taipogi sukūrė pora labai pavojingų epizodų. 15-ąją minutę iš aikštės gilumos į priekį buvo siunčiamas kamuolys. „Kazlų Rūdos“ komandos gynėjas jo nesiekė ir su kamuoliu prie vartų artėjo Prienų rajono komandos futbolininkas, lydimas kito aikštės šeimininkų gynėjo. Varžovas pasivaręs kamuolį į aštroką kampą smūgiavo, tačiau kazlųrūdietis vartininkas D.Besarabovas sureagavo ir kamuolį atrėmė. Dar viename epizode „Pozityvūs“ futbolininkas akimirkai buvo su kamuoliu atsidūręs jau netoli vartininko aikštelės, tačiau smūgiuotas kamuolys šovė pro vartų viršų. Turiningas įvykiais kėlinys tesėsi. Įvykių grandinė persikėlė prie Prienų rajono komandos vartų. 24-ąją minutę apie save priminė J.Blažys, kuris gavęs kamuolį baudos aikštėje mėgino smūgiuoti, tačiau čia pat prišokęs vartininkas kamuolį blokavo. Už poros minučių iš baudos aikštės prieigų svečių vartus mėgino patikrinti pažeme siųsdamas kamuolį J.Paškauskas, tačiau vartininkas nukreipė jį už galinės linijos. 35-ąją rungtynių minutę neblogą galimybę pasižymėti nekliudomas turėjo R.Gruzdys, tačiau stiprus smūgis nesigavo ir svečių vartininkui sugauti kamuolį nebuvo sunki užduotis. Pirmame kėlinyje padidinti trapios persvaros aikštės šeimininkams taip ir nepavyko.

Antrojo kėlinio pradžioje aktyvesni puolime vėl buvo Kazlų Rūdos komandos futbolininkai. 49-ąją rungtynių minutę neblogą smūgį iš baudos aikštės prieigų užkabino T.Raštutis. Neturėjęs kada nuobodžiauti tose rungtynėse svečių vartininkas kamuolį atrėmė. Artėjant kėlinio viduriui varžovų vartams grasino J.Paškauskas, kuris užsikirtęs kamuolį baudos aikštės prieigose paleido „bombą“, tačiau kamuolys praskriejo šalia virpsto. KAFF III lygos futbolo pirmenybių lyderiai ledus pralaužė antroje kėlinio pusėje.

77-ąją minutę aikštės šeimininkų ataką užkūrė Tomas Raštutis, kuris nukūręs iš aikštės vidurio su kamuoliu į kairį kraštą skersavo jį, kamuolys atšoko prie P.Kuconio kojų, kuris pasiuntė jį į laisvą vartų ploto erdvę ir padvigubino Kazlų Rūdos komandos pranašumą – 2:0. Vos už keletos minučių pasižymėjo ir T.Raštutis.

81-ąją jis pasinaudojo svečių kiek pasyvoka reakcija, kuomet kamuolys buvo beriedantis varžovų baudos aikštės link. Aikštės šeimininkų futbolininkas pirmasis suskubo prie kamuolio, suklaidino vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 3:0. Na, o tašką rungtynėse padėjo paskutinę jų minutę J.Blažys. Kazlų Rūdos komandos greitos atakos metu su kamuoliu krašte buvo R.Gruzdys, kuris atliko tikslų perdavimą į baudos aikštę ir joje kamuolį „uždarė“ minėtas futbolininkas, galutinai įtvirtindamas Kazlų Rūdos komandos pergalę sausu rezultatu 4:0.