Search
Close this search box.

S.Beloded ir M.Beloded Klaipėdos miesto tarptautiniame jaunių, jaunučių ir vaikų dziudo čempionate pasidabino medaliais

Kazlų Rūdos sporto centro dziudo imtynių specialisto Aleksandro Kolkatovo treniruojamų sportininkų solidūs pasirodymai įvairaus rango varžybose ant tatamio tęsiasi – Klaipėdoje iškovota pirmoji ir trečioji vieta!!! Rugsėjo 28-ąją uostamiestyje vyko Klaipėdos miesto tarptautinis jaunių, jaunučių ir vaikų dziudo čempionatas, kuriame startavo apie 400 sportininkų iš Lietuvos bei Latvijos. Jų gretose ir Kazlų Rūdos sporto centrui atstovavę trys dziudo imtynininkai – Simas Beloded, Mantas Beloded ir Augustinas Bandza. Svorio kategorijoje iki 30 kg U-11 amžiaus grupėje kovojo Mantas Beloded. Nepaisant to, kad dauguma jo varžovų buvo pora metų vyresni, jaunojo kazlųrūdiečio tai neišgąsdino. M.Beloded užtikrintai laimėjo pirmas dvi kovas prieš latvį ir lietuvį. Pusfinalyje jis tik po įtemptos kovos nusileido vyresniam varžovui iš Kauno ir kovodamas dėl bronzos nugalėjo alytiškį. Pasak trenerio A.Kolkatovo, netgi nugalėtojų ir prizininkų pakyloje apdovanojant sportininkus, gana akivaizdžiai buvo matoma, jog M.Beloded vizualiai jaunesnis už savo varžovus. Dziudo imtynių specialistas šį Manto Beloded pasiekimą, bronzą vertina kaip auksą, nes jis nepabūgo vyresnių ir sunkesnių varžovų (dėl 0,5 kg didesnio svorio nei leidžiama nustatytai svorio kategorijai, teko jam kovoti sunkesnėje svorio kategorijoje… – aut. past.), jaunajam kazlųrūdiečiui vyresnis brolis S.Beloded pavyzdys, dziudo imtynininkas turi labai neblogas perspektyvas.

Svorio kategorijoje iki 38 kg vaikų amžiaus grupėje kovojo Augustinas Bandza. Deja, startas taip kaip norėjosi nesusiklostė. Nors jis ir stengėsi, puikiai kovojo, bet jau pirmajame rate gavo traumą ir iš tolimesnių kovų lauko buvo priverstas pasitraukti.

Jaunučių U-13 amžiaus grupėje iki 38 kg į dvikovas stojo S.Beloded. Pakeliui į finalą jis užtikrintai laimėjo tris kovas anksčiau nustatyto laiko, švariais metimais ir veiksmais parteryje. Finale kazlųrūdietis taipogi anksčiau laiko pranoko Latvijos sportininką ir tapo čempionu. Paminėtina, jog S.Beloded pranašumui įrodyti neprireikė keturių minučių visas kovas kartu sudėjus. Treneris džiaugėsi, kad S.Beloded šiose varžybose pademonstravo puikią dziudo techniką, taktinį raštingumą. Tai buvo ir praėjusių varžybų išmoktos pamokos. A.Kolkatovo teigimu, nuo pat pirmos kovos jautėsi S.Beloded nusiteikimas, atsakingas darbas. Skirtingai nei ankstesnėse varžybose, treneris galėjo jaustis kur kas ramiau. Nors varžovai buvo pajėgūs, tarp kurių jaunučių šalies prizininkai, S.Beloded neleido suabejoti savo pranašumu. Jaučiama, jog ateina po truputį branda, stabilumas. Su sportininku bus ir toliau dirbama, kad šis jausmas ne tik kad neišblėstų, bet kad ir stiprėtų.

Apibendrinant galima drąsiai teigti, kad visos vasarą ir rudens pradžioje vykusios varžybos, paraleliai treniruotės padėjo stiprų pamatą rezultatams. A.Kolkatovas džiaugėsi, jog jaučia tiek M.Beloded, S.Beloded, tiek A.Bandzos tėvų didžiulį palaikymą vaikams, pasitikėjimą treneriu, kurie visapusiškai padeda ir prisideda prie to, kad vaikai galėtų maksimaliai išnaudoti savo galimybes. Turime ir šio tampraus, sėkmingo, konstruktyvaus tarpusavio bendradarbiavimo pasekmes – rezultatai kalba patys už save.